Abra Membolehkan Pembelian Crypto Dengan Fiat melalui SEPA

Posted by

Abra, merupakan All-in-one wallet dan juga pertukaran cryptocurrency, telah mengumumkan sokongannya untuk suport Single Euro Payment Area (SEPA) bank accounts. Peminat crypto di Eropah kini boleh melakukan wire transfer secara terus dari bank-bank Eropah untuk membeli mana-mana daripada 28 cryptocurrencies yang terdapat pada Abra ini.

Ditubuhkan pada tahun 2014, Abra sedang berusaha ke arah penyediaan pengguna dengan privasi dan kawalan secara maksimum. Abra tidak menggunakan orang tengah supaya dapat memastikan dana pelanggan tidak pernah disentuh, diurus atau dilihat oleh pihak luar. Antara Pelabur dalam Abra dulu dan sekarang termasuk American Express Ventures, First Round Capital, Arbor Ventures and RRE Ventures.

Bil Barhydt adalah merupakan pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Abra. beliau menjelaskan, “Transfering bank Abra Eropah yang baru yang akan disediakan untuk penduduk di 34 buah negara jika mereka mempunyai akaun bank yang support SEPA. Kami tanya sepanjang masa oleh pengguna-pengguna kami di Eropah untuk mencuba dan mencari cara untuk membuat pelaburan dalam cryptocurrencies lebih mudah. “

dompet Abra pada mulanya dibiayai menggunakan Wire dan bank transfer dalam Pelanggan AS juga boleh membeli crypto menggunakan kedua-dua kad kredit atau debit. integrasi platform untuk SEPA akan memberi anda peluang untuk mendepositkan sama ada mata wang fiat kebangsaan atau euro ke dalam dompet Abra mereka untuk melabur dalam cryptocurrencies beberapa negara Kesatuan Eropah. Antara negara-negara kini mengambil bahagian dengan perkhidmatan ini adalah Poland, Romania, Cyprus, Austria, Jerman dan Itali.

Abra juga menjalin hubungan dengan Coinify – platform untuk membeli dan menjual Bitcoin – Ia membantu untuk menyambung akaun bank SEPA dengan aplikasi Abra itu. Setelah deposit dana ke dalam wallet Abra mereka, Coinify memindahkan wang ke dalam BTC berdasarkan kadar pertukaran semasa. Pengguna kemudiannya boleh menggunakan bitcoins mereka untuk membeli mana-mana cryptocurrency lain dalam Abra ini.

Tambahan pula, Abra berkata ia menambah tiga lagi cryptocurrencies kepada sistem perdagangan: Cardano (ADA), Perhatian asas Token (BAT) dan Tron (TRX). Abra juga membolehkan pengguna untuk memegang dan Bitcoin perdagangan, eter, ethereum klasik, tunai Bitcoin, dash dan Dogecoin antara satu sama lain.

Barhydt menyatakan, “Kami sentiasa mencari cara baru untuk membantu pengguna melabur dalam cryptocurrency dengan lebih mudah dan selamat. Dengan menambah sokongan deposit bank di Eropah, kita membolehkan berjuta-juta orang yang hanya memasukkan crypto [untuk] mendapat pendedahan kepada kelas aset baru ini. Kami juga sedang berusaha untuk menambah sokongan pembiayaan untuk lebih banyak negara di seluruh dunia. Kami mempunyai banyak perancangan yang besar dalam beberapa bulan akan datang yang bertujuan untuk mengurangkan beberapa halangan kemasukan bagi pelabur cryptocurrency. Di samping itu, kami sentiasa memberi penelitian lebih terhadap cryptocurrencies untuk menambah ke dalam aplikasi. “

Situasi Di Malaysia

Kaedah pembelian melalui direct bank transfer, debit card, dan seumpamaan dengannya agak sukar di Malaysia jika ada sekali pun tidak bertahan lama seperti Luno dan lain. Sungguhpun begitu, penting untuk kita sentiasa peka terhadap perkembangan system cryptocurrency ni. Apa yang berlaku di atas adalah di Negara Eropah, namun tidak mustahil untuk jadi dekat Malaysia juga.

Di Malaysia macam mana kita ingin berurusan jual beli ke dalam cryptocurrency? Untuk saya, saya lebih gemar menggunakan remitano. kenapa? ia adalah lebih decentralized. dan juga cepat. processing pun ambil masa sehingga 15 minit sahaja. Untuk remitano, saya hanya sempat menggunakan untuk menukar kepada duit ringgit Malaysia daripada cryptocurrency. Jika ada kelapangan saya akan cuba untuk membeli atau menukar ringgit Malaysia kepada Cryptocurrency. Saranan saya jika anda hendak membuat transfer ke mana-mana address atau account, gunakan bitcoin Cash (BCH) atau ethereum. lebih berpatutan buat masa sekarang.

Cara withdraw ethereum menggunakan Remitano ke Ringgit Malaysia( MYR).

Daftar Remitano Disini. Panduan tukar ETH ke MYR disini.

 

sumber :bitcoinmegazine

 “doqspro – Media Bitcoin & Cryptocurrency di Malaysia”

Author Profile

doqngos
bukan dari background programmer. tetapi meminati bidang IT. Mengikut Ijazah Sarjana muda Decision science sedikit sebanyak membantu pemahaman dalam dunia trading. mula berkecimpung dalam dunia forex 2014. Sekarang aktive bergiat dalam bidang crypto.
“In a risks, there opportunity. In opportunity there is risk”
keep learning to overcome this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *